Tiramisu met tropisch fruit

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 35  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g aardbeien
  • Een paar aalbessen (facultatief)
  • ½ mango
  • 1 banaan
  • 1 kleine Victoria-ananas
  • 30 g + 10 g suiker
  • 6 lange vingers (ongeveer)
  • 30 cl tropisch-vruchtensap
  • 1 ei
  • 200 g Galbani mascarpone
  • 20 cl kokosmelk
  • 10 cl vloeibare crème fraîche (zeer koud)
 

Bereiding

Snijd de aardbeien in kleine stukjes en meng er 10 g suiker door. Prak ze met een vork fijn in een bord.
Klop in een slakom het ei met 30 g suiker tot een wit schuim.
Meng de mascarpone met de kokosmelk. Voeg dit voorzichtig met een spatel toe aan het ei-suikermengsel.

.

Klop de zeer koude crème fraîche met de garde tot deze schuimig wordt.
Voeg dit voorzichtig met de spatel toe aan het eerdere mengsel.

Op de bodem van de glazen: een beetje aardbeien en daarna een beetje crème.

Giet het tropische-vruchtensap in een bord.
Breek de koekjes in tweeën en doop ze kort in het vruchtensap.
Leg ze ook in de glazen op de crème, zonder erop te duwen.
Snijd het fruit in blokjes en verdeel het over de glazen.
Voeg ten slotte de rest van de crème toe.

Versier met blaadjes munt en bessen. Dek af met folie.

Zet ten minste 3 uur koel weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?