Tiramisu met tomaten en basilicum

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 250 g vloeibare room
  • 3 eieren
  • 600 g tomaten
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje basilicum
  • 5 cl olijfolie
  • 1 theel. tabasco
  • 1 theel. sherryazijn
  • Zout, peper

Tiramisu met tomaten en basilicum

 

Bereiding

Doe de mascarpone en de eieren in een kom en klop ze rustig met de mixer op de laagste stand. Voeg daarna, als het mengsel homogeen is, de crème en het citroensap toe. Meng tot het dikker wordt. Zet 1 u. koud weg.
Was en schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de basilicum en snijd hem fijn. Doe het tomatenvruchtvlees en de basilicum in een slakom met de olijfolie en de azijn. Voeg peper en zout toe en meng.
Schep in een glazen coupe een eerste laag mascarponecrème.
Leg daarop de tomatenpulp. Herhaal deze handelingen tot de coupe vol is. Eindig met een laag mascarponecrème en versgemalen peper.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?