Tiramisu met tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tomaten
  • Een pot gedroogde tomaten
  • 3 eieren
  • Een paar blaadjes basilicum uit de tuin
  • Een teentje knoflook
  • 4 sneetjes volkoren casinobrood

Tiramisu met tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas

 

Bereiding

1 Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf.
Meng in een slakom de eierdooiers met de mascarpone en de geraspte Parmezaanse kaas en werk de eiwitten er voorzichtig door.
Snijd de verse tomaten en de gedroogde tomaten in piepkleine blokjes, hak de basilicum fijn en meng dit goed. 2 Rooster de sneetjes casinobrood en wrijf ze in met het teentje knoflook. 3 Snijd voor de opmaak een rondje uit het casinobrood met een moussering en maak afwisselend lagen met tomaten en crème. Zet 4 uur koud weg en los hem op het laatste moment, en dien op met wat crema balsamico ...

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?