U bent hier : Recept > Tiramisu met tomaten

Tiramisu met tomaten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g Galbani mascarpone
    45 g geraspte Parmezaanse kaas
    6–7 tomaten
    2 eieren
    3 sneetjes casinobrood
    2 teentjes knoflook
    2 theelepels zoet paprikapoeder
    ½ theelepel zoete piment
    muskaatnoot
    Olijfolie
    Balsamicoazijn
    Zout, peper
    Verse basilicum of munt
    citroen
 

Bereiding

Verwijder de schil van de tomaten.

Snijd ze overlangs doormidden en verwijder de pitjes zorgvuldig.

Verhit een pan met olijfolie (ongeveer 10 eetlepels) en doe er 4-5 tomaten in (bewaar de rest) en confijt ze ten minste 45 min op een zacht vuur. Voeg na 20 min verse tijm, zout, peper en knoflook toe en keer de halve tomaten.

Snijd de tomaten als ze geconfijt zijn in kleine blokjes en meng ze met de 2 bewaarde rauwe tomaten, ook in blokjes gesneden.

Giet dit geheel af om overtollig water en olie weg te laten lopen en voeg aan het mengsel zout en peper toe en 2 theelepels balsamicoazijn en een beetje nootmuskaat.

Klop de mascarpone door de eierdooiers. (Bewaar de eiwiten)

Voeg de Parmezaanse kaas, de piment, het paprikapoeder, zout, peper en eventueel een druppeltje citroen toe.

Klop de eiwitten stijf en werk ze door het mascarponemengsel.

Maak een klassieke vinaigrette en doop er de stukjes casinobrood in. Leg de stukjes brood daarna direct op de bodem van de verrines.

Schep een eerste laag Galbani mascarponemengsel in de verrines, dan een laag tomaten enzovoorts, tot aan de bovenkant van de verrines.

Versier met een blaadje basilicum en zet ruim 2 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?