Tiramisu met thee, gedroogde perziken en citroen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 2 personen

    • 6 lange vingers
    • 4 halve gedroogde perziken.
    • het sap van een halve citroen (2 eetl.)
    • 2 eieren
    • 1 flinke eetl. rietsuiker
    • 2 grote eetl. Galbani mascarpone
    • Een kop krachtige jasmijnthee.
    • Een beetje matchathee

Tiramisu met thee, gedroogde perziken en citroen

 

Bereiding

Pureer de perziken met de mascarpone en het citroensap tot een gladde crème.
Klop de twee eierdooiers met de suiker.
Voeg dit toe aan het eerste mengsel.
Klop de eiwitten stijf en werk ze door het mengsel.
Doop de koekjes in de thee.
Maak de verrines op:
- Een laag koekjes met thee
- Laag mascarpone met fruit
Herhaal dit een keer.
Zet ten minste 12 u. koud weg.
Bestrooi de bovenkant van de verrine voor het opdienen met een dun laagje matchathee en versier met een perzikbloem, als het het seizoen is.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?