Tiramisu met stukjes framboos en pistachenootjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 3 eieren. 250 g Galbani mascarpone. 80 g kristalsuiker 6 à 8 zandkoekjes met chocolade. 125 g verse of bevroren frambozen 60 g pistachenootjes, 1 glaasje frambozenlikeur, 6 à 8 verrines
 

Bereiding

Prak de frambozen in een kom met 30 g suiker een beetje fijn (bewaar er een paar voor de versiering). Snijd de koekjes met chocolade in kleine stukjes en leg deze op de bodem van de verrines. Besprenkel met wat frambozenlikeur en voeg een laag geprakte frambozen toe. Zet de verrines in de koelkast. Scheid voor de mascarpone de eierdooiers van de eiwitten, klop de eierdooiers met 25 g suiker tot een wit schuim en werk de mascarpone er stevig door. Klop de eiwitten stijf, voeg 25 g suiker toe en werk dit mengsel voorzichtig met een spatel door het dooiermengsel. Schenk de crème in de verrines op de koekjes met chocolade en de geprakte frambozen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?