Tiramisu met spekblokjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 5 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetl. rozemarijn - 6 plakjes gerookt spek - 10 cl vloeibare crème fraîche - 95 g Galbani ricotta - 100 g Galbani mascarpone - 200 g kerstomaten - 1 eetl. olijfolie - 100 g crackers met olijven - peper en zout
 

Bereiding

1/ Laat 50 cl water met rozemarijn 3 min koken. Laat 30 min trekken.
2/Rooster het spek. Schenk de crème fraîche erbij. Stop het koken en schraap de bodem van de pan.
3/ Voeg de ricotta en de mascarpone toe en pureer dit.
4/ Laat de tomaten 3 tot 5 min fruiten.
5/ Verdeel de crackers over de verrines.
6/ Schenk er 1 à 2 eetl. rozemarijnthee op.
7/ Leg een laag tomaat erop.
8/ Bedek met een laag crème met spek.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?