Tiramisu met speculaas, witte chocolade en coulis van tropisch fruit

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 g Galbani mascarpone
    5 eierdooiers
    200 g kristalsuiker
    1 pakje speculaas (250 g)
    100 g schilfers van witte chocolade
    1 fles coulis van tropisch fruit
 

Bereiding

Doe 5 eierdooiers in een slakom, voeg de suiker toe en klop tot een wit schuim. Voeg dan de mascarpone toe en zet koel weg.
Vermaal ondertussen de speculaasjes tot poeder. Doe dit in een doos.
Neem 6 ijscoupes en doe op de bodem een eetlepel mascarpone. Bedek met het speculaaspoeder en voeg een laag met mascarponemengsel toe.
Doe er nog een laag speculaas op en dan coulis van tropisch fruit en een laag met witte chocoladesnippers. Eindig met een laag mascarpone en speculaas.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?