U bent hier : Recept > Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 7 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 pot Galbani mascarpone
  • - 4 eieren
  • - 200 g suiker
  • - 1 pakje speculaas
  • - 1 kop sterke koffie
  • - Cacaopoeder
  • Voor de karamel
  • - 150 g suiker
  • - Mineraalwater
  • - citroensap
 

Bereiding

1. Maak de karamel: meng in een pan de suiker, 5 grote eetlepels water en citroensap, breng aan de kook. Voeg als het mengsel begint te koken nog 2 eetlepels water toe, laat aan de lucht afkoelen en bewaar het goed afgesloten in de koelkast. 2. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. 3. Voeg de suiker toe aan de eierdooiers. Meng. 4. Voeg de mascarpone toe. Meng. 5. Klop de eiwitten heel stijf en werk ze door het mengsel. 6. Schenk een bodem karamel in de schaaltjes. 7. Doop de speculaasjes kort in de koffie. 8. Leg ze op de karamel. 9. Voeg dan een laag mascarponemengsel toe. 10. Doe er nog een laag speculaas en mascarpone op. 11. Bestrooi met cacaopoeder. 12. Laat 7 u. rusten in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?