U bent hier : Recept > Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 8 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 3 eieren
  • - 80 g suiker
  • - 4 eetlepels speculoospasta
  • - 10 speculaasjes
  • - 3 appels
  • - 1 eetlepel suiker
  • - 1 klontje boter
  • - ongeveer 15 cl cider
  • - verpulverde speculaasjes (2 of 3)

Tiramisu met speculaas

 

Bereiding

Bak de in kleine stukjes gesneden appel met de suiker en de boter tot ze mooi gekleurd zijn.

Scheid ondertussen de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim en voeg de mascarpone toe. Voeg daarna de speculoospasta toe en meng opnieuw.
Klop de eiwitten met een snuf zout heel stijf.

Werk het voorzichtig door het eerste mengsel.

Doop de speculaasjes kort in de cider.
Maak de verrines op: een laag speculoos, een laag crème, een laag appel (bewaar wat stukjes voor de versiering) en een laag crème.
Versier met een paar stukjes appel, bestrooi met speculaaspoeder.
Zet 8 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?