U bent hier : Recept > Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 eieren
    100 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    250 g Galbani mascarpone
    ongeveer 30 speculaasjes
    een kop sterke koffie
    cacao zonder suiker
    1 snufje zout

Tiramisu met speculaas

 

Bereiding

1. Klop de eierdooiers met de twee soorten suiker tot een wit schuim.
2. Voeg de mascarpone voorzichtig toe.
3. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
4. Werk de eiwitten in twee gedeelten door het mengsel van eierdooiers en suiker.
5. Nappeer de bodem van een schaal met deze crème.
6. Doop de speculaasjes in de koffie en leg ze op de crème.
7. Bedek ze met nog een laag crème en herhaal dit zo vaak mogelijk.
8. Laat 12 u opstijven in de koelkast.
9. Bestrooi de tiramisu met behulp van een theezeefje met cacaopoeder.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?