U bent hier : Recept > Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g GALBANI MASCARPONE
    -100 G BRUINE SUIKER
    -20 SPECULAASJES
    -4 EIEREN
    -1 EETLEPEL HONING
    -5 CL BAILEYS
    -20 CL ZEER STERKE ZWARTE KOFFIE
    -CACAO
 

Bereiding

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
-Klop de eierdooiers tot een wit schuim, terwijl u beetje voor beetje de bruine suiker en de honing toevoegt.
-Meng dit goed, zodat het een homogeen en schuimig mengsel wordt. De eieren, suiker / honing moeten een vrij stevig lint vormen als u de garde optilt.
-Voeg de Galbani mascarpone toe aan de eieren en meng met de garde.
-Klop de eiwitten heel stijf.
-Werk de eiwitten door het ei-mascarponemengsel. Werk ze voorzichtig met de spatel erdoor, terwijl u het mengsel steeds optilt. Voorkomen moet worden dat de eiwitten instorten.
-Meng in een diep bord de koffie met de baileys.
-Doop de speculaasjes kort in het diepe bord.
-Bekleed de bodem van een schaal met een laag koekjes.
-Bedek de laag koekjes met het mengsel van mascarpone en eieren.
-Wissel de lagen koekjes en crème af.
-Eindig met een laag crème.
-Zet de schaal 4 u. in de koelkast.

EET SMAKELIJK

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?