Tiramisu met snippers chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 eieren
    250 g Galbani mascarpone
    300 g lange vingers
    1 grote kop lekker sterke koffie
    Sterke cacaopoeder
    1 reep pure chocolade 70%
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de dooiers en de mascarpone tot een gladde, homogene crème.
Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng voorzichtig.
Doop de lange vingers in de sterke koffie en leg ze daarna in een rechthoekige schaal.
Verspreid de crème over de koekjes en rasp er chocolade over.
Doe er daarna afwisselend in koffie gedoopte koekjes, de crème en schilfers chocolade in.
Eindig met een laag crème.
Zet koud weg tot de volgende dag.
Haal de schaal uit de koelkast, strooi er cacao over en proef.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?