Tiramisu met sinaasappel en ontbijtkoek

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 16 plakken ontbijtkoek (ongeveer, aantal is afhankelijk van de maat van uw dienschaal of de verrines, als u kiest voor eenpersoonsporties)
  • 2 sinaasappels
  • een dopje amaretto

Tiramisu met sinaasappel en ontbijtkoek

 

Bereiding

Verwijder de korst van de ontbijtkoek

Splits de eieren en meng de eierdooiers met de suikersoorten.
Voeg de mascarpone toe en werk de (heel) stijfgeslagen eiwitten erdoor.

Pers de sinaasappels uit en schenk het sap en de amaretto in een diep bord. Doop de plakken ontbijtkoek een voor een in het mengsel van sinaasappelsap en amaretto en leg ze meteen op de bodem van de dienschaal.

Voeg dan een laag van het romige mengsel toe en weer gedoopte ontbijtkoek. Eindig met een laag crème. Bedek de schaal met folie en zet de tiramisu een nacht in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?