Tiramisu met sinaasappel en ontbijtkoek

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g GALBANI mascarpone
  • 8 plakken ontbijtkoek
  • 3 sinaasappels
  • 3 eieren
  • 20 cl melk
  • 60 g suiker
 

Bereiding

1) Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Doe de eierdooiers in een slakom en zet de eiwitten koud weg.
2) Breng de melk aan de kook. Voeg de mascarpone toe. Klop de eierdooiers en 40 g suiker.
3) Werk de kokende melk met mascarpone er al roerend door. Laat afkoelen en zet 1 u. in de koelkast.
4) Snijd 2 plakjes ontbijtkoek in reepjes voor de versiering en doe de rest in blokjes gesneden in 4 kommen.
5) Schil de sinaasappels, verwijder ook het vel en verdeel hem in partjes. Snijd de helft ervan in kleine stukjes en verdeel die over de blokjes ontbijtkoek.
6) Klop de eiwitten stijf en werk aan het eind de resterende suiker erdoor. Werk ze voorzichtig door de gekoelde crème. Schenk dit in de kommen en laat het 30 min opstijven in de koelkast.
7) Versier met reepjes ontbijtkoek en partjes sinaasappel. Koud opeten.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?