Tiramisu met sinaasappel en ontbijtkoek

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 g Galbani mascarpone
  • 12 plakken ontbijtkoek
  • 5 eieren
  • Sap van 3 sinaasappels
  • 75 suiker
  • Geconfijte sinaasappelschillen
  • Een beetje bittere cacao
 

Bereiding

Pers de sinaasappels uit en doe het sap in een diep bord.
Klop de eierdooiers en de suiker tot een crème en voeg als het mengsel wit wordt de mascarpone toe terwijl u blijft kloppen.
Klop de eiwitten heel stijf en voeg ze voorzichtig toe aan het mengsel van mascarpone en eierdooiers.
Doop de plakjes ontbijtkoek in het sinaasappelsap en bekleed de bodem van een rechthoekige vorm ermee, voeg een laag mascarpone toe, bestrooi met geconfijte schilletjes en ga zo verder; eindig met de mascarpone. Doe er schilletjes op, bestrooi met pure chocolade en zet ten minste 3 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?