Tiramisu met sinaasappel en hazelnoot

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 250 g scheproom
  • 3 eierdooiers
  • 75 g kristalsuiker
  • 10 g geraspte sinaasschil van een onbehandelde sinaasappel in poedervorm
  • 250 g brioche of lange vingers
  • 30 cl sinaasappelsap
  • 150 g sinaasappel in partjes zonder vel of schil
  • 100 g hazelnoten
  • 80 g kristalsuiker
  • 25 cl water

Tiramisu met sinaasappel en hazelnoot

 

Bereiding

Meng de mascarpone en de eieren in een kom met de mixer op de laagste stand. Klop in een andere kom de crème, de honing en het poeder van sinaasschil door elkaar. Werk het mengsel van mascarpone en eieren door de room als deze mooi glad is. Meng zachtjes en daarna steviger tot het mengsel dikker wordt.
Zet de crème als hij stijfgeklopt is 1 u. in de koelkast.
Schenk het sinaasappelsap in een diepe kom en doop er kort de stukjes brioche of de lange vingers in, zodat die licht doordrenkt raken.
Voor de gekarameliseerde hazelnoten: schenk in een pannetje de kristalsuiker en het water en breng de siroop aan de kook tot hij karameliseert. Voeg de hazelnoten toe en meng met een houten spatel. Giet de hazelnoten op een plaat en laat afkoelen. Hak de hazelnoten en bewaar ze in een luchtdichte doos.
Opmaken: leg in een glazen coupe een eerste laag brioche of koekjes en stukjes sinaasappel. Bedek met mascarponecrème. Leg daarop nog een laag brioche, mascarponecrème en citrusvruchten. Strijk de bovenkant glad en zet koud weg.
Bedek de tiramisu op het laatste moment met de stukjes sinaasappel zonder velletje en de in kleine stukjes gehakte gekarameliseerde hazelnoten.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?