Tiramisu met sinaasappel en Grand Marnier

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 5 personen

  • Voor 5 glazen

    •250g Galbani mascarpone
    • 3 eieren
    •3 sinaasappels
    •180 g suiker
    • ½ theel. maizena
    •10 lange vingers
    •10 geconfijte sinaasappels
    •Grand marnier

Tiramisu met sinaasappel en Grand Marnier

 

Bereiding

Maak de sinaasappelcoulis: rasp de schil van 3 sinaasappels, snijd een sinaasappel doormidden, bewaar de helft ervan en pers 2½ sinaasappel uit.

Verwarm in een pan het sinaasappelsap en de geraspte schil, voeg 80 g suiker en de in een beetje water opgeloste maïzena toe tot het dikker wordt. Laat het even afkoelen.

Snijd het vruchtvlees van de overgebleven halve sinaasappel in kleine blokjes.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten, klop de eiwitten stijf en klop de eierdooiers en 100 g suiker met de garde tot een wit schuim.

Werk de mascarpone door de dooiers, meng dit en voeg er dan voorzichtig de eiwitten aan toe.

Maak de tiramisu op: doe een beetje Grand Marnier in een bord en doop er een lange vinger in; prak hem fijn op de bodem van een glas, schenk er wat coulis op, wat stukjes sinaasappel en daarna het mascarponemengsel. Herhaal de handeling nog een keer en eindig met 2 geconfijte sinaasappels op het mascarponemengsel.

Zet de glazen 3 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?