Tiramisu met sinaasappel en chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 3 eieren
    3 of 4 perssinaasappels
    ongeveer 30 lange vingers
    100 g suiker
    250 g Galbani mascarpone
    1 zakje vanillesuiker
    100 g pure chocolade
    10 cl melk
    1 snufje zout
 

Bereiding

1/Snijd de sinaasappels doormidden en pers ze uit; schenk het sap in een kom.
2/ Maak de crème:
- breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten
- meng de dooiers met de garde met de suiker en de vanillesuiker en daarna met de mascarpone.
- werk de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel van suiker, dooiers en mascarpone.
3/ Maak een ganache: laat de pure chocolade au bain marie smelten, voeg de melk toe en meng dit goed tot een homogene crème.
4/ Maak de tiramisu op:
- doop de lange vingers in het sinaasappelsap en bekleed de bodem van de schaal ermee.
- bedek met een laag crème (suiker-dooiers-mascarpone) en schenk de ganache erop.
- wissel de lagen gedoopte koekjes-crème-ganache af (2 of 3 lagen, afhankelijk van de grootte en diepte van de schaal).
5/ Zet ten minste 12 uur in de koelkast.

EET SMAKELIJK !!!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?