Tiramisu met sinaasappel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 2 personen

  • 20 g suiker
    1/2 blaadje gelatine
    30 ml jus d'orange
    1 ei
    50 g vloeibare room
    50 g Galbani mascarpone
    1 zwarte espresso
    35 g plakjes sinaasappel zonder vel 4 droge koekjes, zoals petit-beurre
 

Bereiding

Week de gelatine 10 min in koud water.
Verwarm 1/4 van het sinaasappelsap en 5 g suiker, voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit.
Meng het ei, 15 g suiker, de room en de mascarpone 15 min met de mixer tot een luchtig mengsel.
Voeg de halve expresso toe.

Snijd de sinaasappels in kwarten.
Voeg de rest van het sinaasappelsap toe en meng.
Doe de helft van de mascarponemousse op de bodem van een verrine. Voeg de helft van de sinaasappelgelei toe, zet 20 min in de koelkast.
Besprenkel een petit-beurre met de rest van de espresso en leg op de gelei.
Herhaal de handeling.
Voeg vlak voor het opdienen de sinaasappelcompote toe ter garnering.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?