Tiramisu met roze litchees

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    80 g kristalsuiker
    3 eieren
    300 g verse litchees
    2 eetlepels rozenwater met of zonder alcohol
    4 verse frambozen
    10 cl water
    100 g kristalsuiker
  • 8 roze lange vingers

Tiramisu met roze litchees

 

Bereiding

1) Schil de litchees, verwijder de pitten en snijd ze in tweeën.
2) Was de frambozen en laat ze uitlekken.
3) Doe in een pan het water en 100 g suiker om er een siroop van te maken, breng aan de kook en laat afkoelen.
4) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
5) Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en het rozenwater toe.
Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
7) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de in de siroop gedrenkte lange vingers te leggen, daarna de litchees en daarbovenop het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
8) Opdienen met een framboos bovenop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?