Tiramisu met rode bieten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g gekookte rode bietjes
    100 g Galbani mascarpone
    12,5 cl vloeibare zeer koude crème fraîche
    1 eetlepel olijfolie
    1 eetlepel sherryazijn
    4 snufjes gemalen komijn
    zout
    witte peper
    roze peper en geurige kruiden ter decoratie

 

Bereiding

Schil de gekookte bietjes en snijd ze in blokjes. Doe 2/3 ervan in een slakom, voeg olie en azijn toe en 2 snufjes komijn en meng dit. Zet weg.
Doe de resterende 1/3 blokjes biet in de kom van de keukenmachine, voeg peper en de laatste 2 snufjes komijn en de mascarpone toe. Pureer dit tot een gladde crème.
Klop de room luchtig stijf, zout dit licht.
Verdeel de blokjes biet over de verrines en schep daarover de bieten-mascarponecrème en schep daarop, afhankelijk van de grootte van de verrines, een of twee eetlepels slagroom.
Versier met roze peper en kervel of dragon of bieslook.
Zet tot het opdienen in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?