Tiramisu met rabarber en aardbeien

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    80 g kristalsuiker
    3 eieren
    250 g verse aardbeien
    8 eetlepels aardbeiensiroop
    200 g rabarbercompote
    4 plakken cake

Tiramisu met rabarber en aardbeien

 

Bereiding

1) Was de aardbeien en lek ze uit.
2) Snijd de aardbeien in kleine blokjes.
3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
4) Klop de eierdooiers met de kristalsuiker zeer stijf tot een wit schuim en werk de mascarpone en de aardbeiensiroop hierdoor.
5) Werk er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door.
6) Maak op in een glaasje of schaal door eerst een laag aardbeienblokjes te leggen, dan een plak cake, bedek vervolgens met het mascarponemengsel, en zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Nappeer met de rabarbercompote.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?