Tiramisu met popcorn en crème van karamelsnoepjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • 16 karamelsnoepjes
  • 1 pot vloeibare room van 20 cl
  • 6 glazen (bv. mosterdglazen) popcorn (al dan niet zelfgemaakt!)

Tiramisu met popcorn en crème van karamelsnoepjes

 

Bereiding

1) Karamelsnoepjescrème: Breng in een pannetje de vloeibare room aan de kook en los de 15 karamelsnoepjes erin op tot het een glad mengsel is. Draai het vuur uit en zet de pan weg.

2) Mascarponecrème: scheid de eierdooiers van de eiwitten en zet de eiwitten koud weg met een snufje zout erdoor, waardoor u ze beter kunt stijfkloppen. Meng in een schaal de 3 dooiers, de suiker en de mascarpone tot een homogeen mengsel. Klop de eiwitten stijf en werk ze door het mascarponemengsel.

3) Nu gaat u de tiramisu opmaken: doe in de vorm een laag popcorn, dan een laag karamelsnoepjescrème en dan een laag mascarponecrème. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn, maar eindig met een laag mascarponecrème. Zet de schaal ten minste 8 uur in de koelkast.

4) Versier hem vlak voor het opdienen met een paar stukjes karamelsnoepjes.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?