Tiramisu met pistachenoten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g Galbani mascarpone
  • 2 eieren + 1 eierdooier
  • 50 g suiker of 5 g zoetstof
  • 1 theel. pistachearoma
  • 2 theel. pistachepasta
  • 2 à 3 lange vingers per verrine
  • 1 eetl. of meer amaretto verdund met een beetje water
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Klop in een slakom de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim, roer de mascarpone een beetje los met een vork (dan is hij er gemakkelijker door te werken) en voeg hem toe, dan het pistachearoma en de pistachepasta op kamertemperatuur.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.

Zet de verrines klaar.

Los de likeur in een diep bord op met water. Breek de koekjes afhankelijk van de diepte en breedte van de verrines in twee of drie stukken. Doop elk stukje kort en maak een laag koekjes op de bodem van elke verrine. Bedek met een laag pistachecrème, herhaal de handeling en eindig met een laag crème.

Zet ten minste 4 u. koud weg; het is het beste om de tiramisu een dag van tevoren te maken (wat ik gedaan heb).

Bestrooi hem vlak voor het opdienen met wat gehakte pistachenootjes.

Als u geen pistachearoma hebt, voeg dan wat meer pistachepasta toe. Uw crème wordt dan groener. De mijne waren mooi van kleur, maar die is door de flitser verbleekt.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?