U bent hier : Recept > Tiramisu met pistache

Tiramisu met pistache

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 250 Galbani mascarpone
  • - 200 g lange vingers 
  • - 4 eieren
  • - 500 ml volle melk
  • - 4 eetlepels pure pistachepasta (deze kunt u zelf maken door de gepelde pistachenootjes langdurig te pureren)
  • - 100 g pistachepoeder (deze kunt u zelf maken door de gepelde pistachenootjes zolang te pureren tot ze fijn genoeg zijn gemalen)
  • - 250 g suiker
  • - 3 druppels bitter amandelextract
  • - zout
 

Bereiding

- Splits in 2 grote kommen de eierdooiers van de eiwitten.
- Voeg de suiker toe aan de eierdooiers en meng goed met de mixer.
- Werk hierdoor de mascarpone + pistachepasta + 50 g pistachepoeder.
- Klop de eiwitten stijf met 1 snufje zout en werk ze door de mascarponecrème.
- Laat 1 uur rusten in de koelkast
- Meng de melk met het bittere amandelextract.
- Doop de koekjes in de melk met amandelen en bekleed de bodem van een rechthoekige schaal ermee. Bedek met een laag mascarponecrème en bestrooi met pistachepoeder.Leg daarop een tweede laag op dezelfde wijze bereide koekjes. Voeg ten slotte de rest van de crème toe en bestrooi flink met pistachepoeder.
- Koud wegzetten tot vlak voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?