Tiramisu met pistache

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

    • 24 roze lange vingers
    • 4 zeer sappige peren
    • 1 eetlepel rozensiroop
    • 3 peulen groene kardemom
    • 70 g poeder van pistachenoten
    • 100 g suiker
    • 500 g Galbani mascarpone
    • 3 eieren

Tiramisu met pistache

 

Bereiding

Klop de 3 eierdooiers met de suiker, werk de mascarpone en daarna het pistachepoeder, de rozensiroop en de kardemompeulen (in hun geheel gepureerd) erdoor. Klop de 3 eiwitten stijf en werk ze door het eerste mengsel.
Schil de peren, snijd ze in plakjes en vang het sap op.
Leg een laag in perensap gedrenkte roze lange vingers in een schaal.
Leg daarop een laag plakjes peer.
Verspreid daarover een laag mascarponecrème.
Maak nog een laag koekjes, peer en eindig met de crème.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?