Tiramisu met petits-beurre en koffie

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • * 1 pak petits-beurre
  • * 1 kop warme koffie
  • * 80 g suiker
  • * 3 eieren
  • * 250 g Galbani mascarpone
  • * 20 g bittere cacao
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met 50 g suiker tot het mengsel mooi romig is. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
Voeg de resterende suiker toe aan de eiwitten en klop ze met de mixer goed stijf. Werk het schuim voorzichtig door het eerste mengsel.
Doop de petits-beurre kort in de koude koffie en leg ze op de bodem van de schaal. Voeg een laag crème, herhaal deze handelingen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag crème.
Zet ten minste 1 u. koud weg en bestrooi vlak voor het opdienen met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?