Tiramisu met perzikken en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/ 200 g Galbani mascarpone
  • 2/ 2 dl zeer koude crème fraîche
  • 3/ 3 eetl. suiker 4/ 4 wite perzikken 5/ 5 of 6 speculaasjes

Tiramisu met perzikken en speculaas

 

Bereiding

1/ De room wordt tot slagroom geklopt in een zeer koude kom met een zeer koude garde. En het is niet verbazingwekkend dat vetarme room minder goed stijf te kloppen is.

2/ Voeg de suiker en de mascarpone toe.

3/ Verkruimel de koekjes en maak er een eerste laag mee in de verrine.

4/ Daarop komt een laag crème.

5/ Leg daarop een laag in dunne plakjes gesneden perzikken.

6/ Doe er nog een laag crème op... en versier hem!

7/ Laat hem ten minste 2 uur koud staan.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?