U bent hier : Recept > Tiramisu met perziken

Tiramisu met perziken

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 perziken
  • 350 g Galbani mascarpone
  • 24 lange vingers
  • 4 eierdooiers
  • 60 g suiker
  • 5 cl zoete wijn
  • cacaopoeder
 

Bereiding

Klop de eierdooiers en de suiker met de garde tot een wit schuim en werk er beetje voor beetje de mascarpone door. Dek deze crème af en zet koud weg.
Schil de perziken en vang het sap op. Snijd het vruchtvlees in vrij grote stukken en pureer het.
Meng het perziksap met de zoete wijn en doop de koekjes er kort in. Leg ze per 2 op de bodem van 6 coupes.
Bedek met perzikpuree en leg er nog 2 gedoopte koekjes op. Eindig met de mascarponecrème. Dek af en zet ten minste 4 uur koud weg. Bestrooi hem vlak voor het opdienen met chocolade.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?