Tiramisu met peren en speculaas (zonder koffie)

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 5 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 6 sappige peren (of 1 groot blik peren op siroop)
  • - 400 g speculaas
  • - 5 eieren
  • - 500 g Galbani mascarpone
  • - 2 zakjes vanillesuiker
  • - 100 g suiker
  • - 2 snufjes kaneel
  • - Chocoladepoeder (een paar theelepels)
  • - 1 snufje zout

Tiramisu met peren en speculaas (zonder koffie)

 

Bereiding

- Haal de mascarpone 1 uur van tevoren uit de koelkast.

- Snijd de peren in blokjes en voeg een zakje vanillesuiker toe en twee snufjes kaneel; laat dit macereren.

- Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

- Klop de eierdooiers met de suiker en een zakje vanillesuiker tot een wit schuim en voeg de mascarpone toe.

- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

- Werk de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.

- Maak op in de verrines door op de bodem een laag verkruimelde speculaasjes te leggen, daarop een laag blokjes peer en een laag mascarponemengsel. Herhaal deze handeling meerdere malen tot de verrines helemaal vol zijn.

- Laat ten minste 5 uur op een koude plek rusten. Bestrooi elke verrine vlak voor het opdienen met een kleine theelepel chocoladepoeder.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?