Tiramisu met peren en kastanjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g kastanjepuree
    250 g Galbani mascarpone
    3 eieren
    2 eetlepels suiker
    10 lange vingers
    1 blik peren op siroop
    cacaopoeder

Tiramisu met peren en kastanjes

 

Bereiding

Meng de kastanjecrème met de mascarpone tot een homogeen mengsel.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eierdooiers met 2 eetlepels suiker tot een wit schuim. Voeg onder voortdurend roeren het eerste mengsel toe. Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel.
Schenk de perensiroop in een diep bord. Doop de lange vingers kort in de siroop en leg ze op de bodem van de verrines.
Leg daarop de in plakjes gesneden peren. Vul verder met de mascarponecrème.
Laat ten minste 2 uur rusten in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?