Tiramisu met peren en chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 2 peren
  • 4 blokken melkchocolade of meer als u ervan houdt
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 pak roze lange vingers
  • 2 sinaasappels
  • Versiering: Marshmallows, M&M's...
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de suiker.
Werk de mascarpone door de eierdooiers.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Werk ze voorzichtig door het mengsel van mascarpone en eierdooiers.
Verdeel dit mengsel in twee delen.
Laat de chocolade au bain marie smelten of in de magnetron. Werk dit door de ene helft van het mengsel. Snijd de geschilde peren in blokjes.
Pers de twee sinaasappels uit.
Doop de koekjes in het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van een grote schaal of eenpersoonsbakjes.
Leg daarop de eerste helft van het 'naturel' mengsel.
Leg daarop de peren.
Eindig met het chocolademengsel.
Versier met kleine stukjes marshmallow of kleine chocoladesnoepjes.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?