Tiramisu met peer, mascarpone en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 6 personen

  • 11 blik peren op siroop
    1 doos Galbani mascarpone (250 g)
    1 ei
    5 eetlepels suiker
    1 theelepel vanille-extract
    ongeveer 20 speculaasjes
    50 g boter

Tiramisu met peer, mascarpone en speculaas

 

Bereiding

Verkruimel de speculaasjes en voeg er gesmolten boter aan toe, zodat het een bros deeg wordt.
Snijd de peren in kleine blokjes en zet weg.
Maak een crème door de mascarpone, de suiker, het ei en het vanille-extract te mengen. Klop goed, zodat het mengsel mooi glad wordt. Doe het speculaasmengsel op de bodem van coupes of verrines, voeg de blokjes peer toe en schep er dan de crème op. Zet enkele uren in de koelkast.
U kunt hem bestrooien met kaneelpoeder.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?