Tiramisu met passievrucht, banaan en snoepjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 pak bananensnoepjes
    # 2 verse bananen
    #1 Passievrucht
    1 pak lange vingers
    # 50 g suiker
    # 500 g Galbani mascarpone
    # 5 eieren
    # 1 snufje zout
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Zet de eiwitten weg.

Voeg de suiker toe aan de eierdooiers en klop flink.
Voeg de mascarpone met de garde toe tot het een homogeen mengsel is.

Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze heel stijf.

Werk de mascarpone met een spatel beetje voor beetje voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.

Verwarm ondertussen op een laag vuur de helft van de bananensnoepjes in een pan met een beetje water. Doop de lange vingers in dit mengsel als de snoepjes goed gesmolten zijn.

Bekleed de bodem van de tiramisuschaal met de gedoopte koekjes.

Leg daarop een dun laagje in plakjes gesneden banaan, passievruchtensap, voeg een paar in kleine stukjes gesneden bananensnoepjes toe en doe daarop een laag mascarponemengsel.

Herhaal de lagen en eindig met een laag crème.

Laat ten minste 2 uur koud rusten.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?