Tiramisu met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g GALBANI mascarpone
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 goed rijpe tomaten of al geconfijte tomaten + 2 andere tomaten
  • 3 eieren
  • 4 sneetjes casinobrood
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1/2 theel. piment (optioneel)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
 

Bereiding

1) Confijt de tomaten: Doe ze in kokend water om de schil te kunnen verwijderen. Snijd 4 tomaten in de breedte doormidden en verwijder de zaadjes. Doe ze in een pan met 2 eetlepels olie en laat ze 40 min op een laag vuur confijten. Draai ze af en toe om.
U kunt deze stap overslaan door kant-en-klare geconfijte tomaten bij een Italiaanse traiteur te kopen.

2) Snijd ze als ze afgekoeld zijn net als de 2 andere tomaten in kleine blokjes. Rooster het casinobrood en wrijf het aan twee kanten in met knoflook. Snijd de plakjes bij tot het formaat van uw verrines of uw schaal. Doop ze in een mengsel van balsamicoazijn en twee lepels olijfolie. Klop de mascarpone door de eierdooiers. Voeg de Parmezaanse kaas, de piment, paprika, peper en zout toe.

3) Meng de blokjes geconfijte tomaten met de andere tomaten. Klop de eiwitten stijf en werk ze door de mascarpone.

4) Leg in een schaal of verrine een stukje bevochtigd brood, dan de tomaten en daarna de mascarpone. Herhaal dit tot aan de bovenkant van de verrine. Zet 3 uur koud weg. Bestrooi vlak voor het opdienen met een beetje paprika.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?