Tiramisu met Parmezaanse kaas en geconfijte tomaten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

    • 250 g Galbani mascarpone
    • 3 eieren
    • 30 g Parmezaanse kaas fijngemalen
    • 2 sneetjes brioche zonder korst
    • 18 stukken gedroogde tomaat
    • 3 heel dunne plakken Parmaham
 

Bereiding

CBreek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de 3 eierdooiers met een mixer tot een romig mengsel. Werk er zorgvuldig de 250 g Galbani mascarpone door en daarna de 3 stijfgeklopte eiwitten. Voeg aan dit mengsel de 30 g fijngemalen Parmezaanse kaas toe. Bedek de bodem van een verrine met het mascarponemengsel, voeg een stukje brioche toe (1/4 of 1/3 sneetje, afhankelijk van de grootte), dan 3 gedroogde tomaten, in stukjes van 1 à 1,5 cm gesneden. Bedek dit met een flinke laag mascarponemengsel. Leg op dit geheel een halve plak Parmaham. Doe hetzelfde bij de overige verrines. Zet ten minste 180 min (3 uur) in de koelkast. Dien op bij de borrel.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?