Tiramisu met Parmezaanse kaas en geconfijte tomaten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g Galbani mascarpone
    50 g geraspte Parmezaanse kaas
    6 geconfijte tomaten
    2 goed rijpe tomaten
    3 eieren
    4 sneetjes casinobrood
    1 teentje knoflook
    2 theelepels paprikapoeder
    1/2 theel. piment (optioneel)
    4 eetl. olijfolie
    1 eetl. balsamicoazijn
 

Bereiding

Snijd de afgekoelde geconfijte tomaten en de 2 andere tomaten in kleine blokjes. Rooster het casinobrood en wrijf het aan twee kanten in met knoflook. Snijd de plakjes bij tot het formaat van uw verrines of uw schaal. Doop ze in een mengsel van balsamicoazijn en twee lepels olijfolie. Klop de mascarpone door de eierdooiers. Voeg de Parmezaanse kaas, piment, paprika, peper en zout toe.
Meng de blokjes geconfijte tomaten met de andere tomaten. Klop de eiwitten stijf en werk ze door de mascarpone.
Leg in een schaal of verrine een stukje bevochtigd brood, dan de tomaten en daarna de mascarpone. Herhaal dit tot aan de bovenkant van de verrine. Zet 3 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?