Tiramisu met paprika en pesto

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

  • Boerenbrood (6 sneetjes)
  • 2 rode paprika's
  • 2 tomaten
  • Gedroogde tomaten
  • 3 eieren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 1 grote bos basilicum (2 handen vol blaadjes)
  • 50 g gehakte noten
  • Olijfolie
  • 3 of 4 eetlepels Parmezaanse kaas
 

Bereiding

Rooster het brood aan beide zijden in de oven (4 min aan elke kant onder de gril).

Snijd de paprika's in stukken en leg ze in een schaal besprenkeld met olijfolie. Kook ze 10-15 min in de magnetron tot de paprika's zacht worden.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze samen met de gedroogde tomaten toe aan de paprika's.

Maak de pesto. Hak hiervoor de basicilum en de noten fijn. Meng met de Parmezaanse kaas en de olijfolie tot het een vrij dikke massa is.

Meng de mascarpone door de eierdooiers. Klop de eiwitten stijf, werk ze voorzichtig door het mascarponemengsel en voeg daarna de pesto toe.

Leg op de bodem van de verrine een laag geroosterd en verkruimeld brood, dan een laag paprika-tomaat en daarna de pestomascarpone. Herhaal de handeling nog ten minste een keer.

Versier met geroosterd brood of basilicum.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?