Tiramisu met oranjebloesem

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 20 lange vingers 2 koffiekopjes espresso 300 g Galbani mascarpone 4 eetl. suiker 3 eieren 1 snufje zout 1 theel. oranjebloesem 2 eetl. ongezoet cacaopoeder

Tiramisu met oranjebloesem

 

Bereiding

Maak de koffie met de oranjebloesem en doe hem in een diep bord. Doop de koekjes kort in de koffie en leg ze dicht tegen elkaar aan in een rechthoekige schaal. Klop in een slakom de mascarpone met een garde en voeg er de suiker en de eierdooiers aan toe. Klop in een andere slakom de eiwitten heel stijf met een snuf zout. Werk dit voorzichtig door het eerdere mengsel. Bedek de koekjes met dit mengsel. Zet ongeveer 4 uur in de koelkast. Bestuif hem vlak voor het opdienen met een kleine zeef met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?