Tiramisu met ontbijtkoek, rabarbercompote en kaneel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 600 g rabarber schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 4 of 5 plakken ontbijtkoek van goede kwaliteit, liefst biologische
  • 2 eieren + 1 eierdooier
  • 100 g + 40 g + 20 g suiker
  • Een beetje sinaasappelsap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een paar druppels vloeibaar vanille-extract
  • 1/4 theel. gemalen kaneel
  • Afwerking: ongezoet cacaopoeder van goede kwaliteit
 

Bereiding

p>Een dag van tevoren klaarmaken.
Doe de stukjes rabarber waarvan de draden verwijderd zijn in een pan met 100 g suiker, een zakje vanillesuiker en kaneelpoeder. Laat het twintig min op een laag vuur onder af en toe roeren een compote worden.
Als de rabarber goed gemoest is en gereduceerd is, is al het water verdampt en heeft het een dikke structuur, zonder stukjes. Laat van het vuur af helemaal afkoelen.

Klop in een grote kom 3 eierdooiers met 40 g suiker en een paar druppels vloeibaar vanille-extract. Voeg de mascarpone toe en klop goed, zodat het mascarponemengsel mooi homogeen en glad wordt.
Klop in een aparte kom 2 eiwitten heel stijf met de mixer en voeg er aan het eind, als de witten bijna helemaal stijf zijn de resterende 20 g suiker aan toe.
Werk de eiwitten voorzichtig in twee delen door het mascarponemengsel: schep er eerst flink kloppend twee of drie eetlepels bij en werk er daarna heel voorzichtig de rest door, zodat de eiwitten niet instorten en het mascarponemengsel schuimig en licht in de mond is. Meng met een houten lepel of handgarde steeds van onder naar boven terwijl u de slakom draait.
Snijd de plakjes ontbijtkoek in regelmatige blokjes en verdeel ze gelijkmatig over de glaasjes. Besprenkel de ontbijtkoek met 1 of 2 eetlepels sinaasappelsap.
Schenk de helft van de mascarponecrème in elk glas over de blokjes ontbijtkoek, schep er dan met een eetlepel een laag rabarbercompote met kaneel op en eindig met de rest van de crème.
Zet een nacht in de koelkast.
Bestrooi hem de volgende dag, als u hem gaat eten, met behulp van een theezeefje met een dun laagje cacao.
Geniet ervan !

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?