Tiramisu met Nutellakern

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 8 personen

  • 150 g Galbani mascarpone
  • 250 g cakes-cake
  • 1 theel. Nutella per verrine
  • 5 cl Kahlua (koffielikeur) - facultatief -
  • 50 g chocoladepoeder (liefst ongezoet cacaopoeder)
  • 30 g stukjes chocolade
  • 20 cl melk
  • 4 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 snufje zout

Tiramisu met Nutellakern

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers en de suiker met de garde in een kom en voeg, als het mengsel goed wit is geworden, de mascarpone toe. Klop de eiwitten stijf met het zout, werk ze door de crème en breng op smaak met Kahlua.

Los het chocoladepoeder op in de melk en doop de in grote blokken gesneden cakes-cake erin. Verdeel de cake over de bodem van vier coupes. Leg in het midden van elke coupe een lepel Nutella en bedek deze met crème. Bedek de coupes met plastic folie en zet ze ten minste 12 u. in de koelkast.

Zorg ervoor dat u ze ongeveer 30 min voor het opdienen eruit haalt zodat de Nutella weer warm en zacht wordt.

Versier de bovenkant van de tiramisu met stukjes chocolade.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?