U bent hier : Recept > Tiramisu met Nutella

Tiramisu met Nutella

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 100 g suiker
  • - 120 g (of meer) Nutella
  • - 120 g (of meer) dikke crème fraîche 30% (in een pot)
  • - 3 eieren
  • - 60 ml melk
  • - 40 g cacao (al dan niet bitter)
  • - 1 pak lange vingers (die van Mousse d'or zijn bijv. uitstekend van vorm, zacht en andere smaak)
 

Bereiding

1 Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

- Meng de eierdooiers en de suiker met de mixer tot een wit schuim.

- Meng de mascarpone door het eerste mengsel.

- Klop de eiwitten heel stijf (u kunt de kom eerst in de koelkast zetten met een beetje zout, zodat het beter opstijft).

- Meng de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig, zonder ze te breken door de crème (mascarpone, eierdooiers en suiker)

- Breng de crème fraîche in een pan aan de kook, voeg de Nutella toe zodat het een vrij gladde en donkere crème wordt.

- Verwarm de melk en de cacao.

- Doop de lange vingers erin en leg ze in de vormen (de gesuikerde kant tegen de buitenkant van de vorm)
dan een laag mascarponecrème, een laag Nutellacrème en dan begint u weer opnieuw!

- Zet ten minste 3 uur in de koelkast.

- Bestrooi de bovenkant vlak voor het opdienen met cacao (al dan niet bitter) en wellicht wat stukjes hazelnoot of praline (bonbons), om de 'Nutella'-smaak te benadrukken.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?