Tiramisu met noten en petits-beurre

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 eieren
  • 80 g suiker
  • 330 g Galbani mascarpone
  • 12 koekjes, bijv. petits-beurre
  • 20 cl koude koffie
  • 4 eetl. marsala (facultatief)
  • 100 g gepelde walnoten
  • zout

Tiramisu met noten en petits-beurre

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Klop de eierdooiers en de suiker met de garde tot een wit, romig schuim en voeg de Galbani mascarpone met de zachte spatel toe.

Klop de eiwitten met een snuf zout stijf.

Werk de eiwitten door de Galbani mascarpone, terwijl u het mengsel steeds voorzichtig optilt met de spatel.

Schenk de koude koffie en de marsala in een diep bord.

Zet zes hoge glazen klaar. Schep de mascarpone erin tot halverwege het glas, voeg twee halve walnoten toe.

Doop een koekje kort in het mengsel van koffie en alcohol zonder het te doordrenken.

Verkruimel het koekje, leg het in het glas en bedek met mascarpone.

Versier met gehakte walnoten en kleine stukjes koek.

Doe hetzelfde bij de vijf andere glazen.

Zet ten minste 2 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?