Tiramisu met mango en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g Galbani mascarpone
    speculaas
    mangopartjes in blik
    mangowijn
    geconfijte mango
    3 eieren
    100 g suiker
    een beetje cacao
    blaadje munt
 

Bereiding

Laat de mangopartjes uitlekken en snijd ze in blokjes.
Breek de eieren,
scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de eierdooiers met de suiker.
Voeg de mascarpone toe en meng goed.
Klop de eiwitten stijf.
Werk ze door het eerste mengsel.
Doe in individuele bakjes een laag speculaasjes die kort gedoopt zijn in mangowijn.
Leg er een laag mangoblokjes op.
Dan een laag mascarpone.
Nog een laag speculaas,
een laag mangoblokjes,
en een laatste laag mascarpone.
Zet koud weg
Bestrooi hem vlak voor het opdienen met cacao, een paar kleine stukjes speculaas en leg in het midden een theel. geconfijte mango en een takje munt.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?