U bent hier : Recept > Tiramisu met mango

Tiramisu met mango

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • Tiramisu:
  • 3 of 4 mango's
  • 1 vanillestokje
  • 5 eieren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 180 g suiker
  • Schuimpjes met kokos (2 of 3 per verrine)
  • Geraspte kokos
  • Spiesjes:
  • 6 witte chocoladestokjes
  • Kiwi's
 

Bereiding

Zet 6 middelgrote verrines klaar.
Neem de schuimpjes en breek ze in stukjes. Zet weg.
Snijd de mango's in blokjes en doe ze in een grote slakom. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en meng dit met de mango's (en bewaar een paar stukjes voor de minispiesjes).
Bestrooi de mango's met 30 g suiker en meng dit.
Zet de kom in een niet te hoog staande pan met water en laat ongeveer 1/2 uur koken. U krijgt een compote die, naar smaak, meer of minder vloeibaar is. (Ik vind het zelf lekkerder als er nog stukjes in zitten.)
Laat afkoelen, vul de bodem van de verrines en zet koud weg.

Scheid ondertussen de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met 120 g suiker tot een wit schuim.
Voeg de mascarpone toe en meng.
Klop de eiwitten stijf en voeg 30 g suiker toe.
Werk de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het eierdooier-suiker-mascarponemengsel. Zet weg.

Pak de verrines weer.
Vul de verrines met een paar stukjes schuim. Voeg het eierdooier-suiker-mascarponemengsel toe.
Zet koud weg tot vlak voor het opdienen, het beste is 4 à 6 uur.

Prik vlak voor het opdienen de stukjes mango en de plakjes kiwi aan de chocoladestokjes.
Bestrooi de verrines met kokosrasp en leg het spiesje erop.
Proef maar! Heerlijk!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?