Tiramisu met mandarijn

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • Biscuittaart:
  • 4 eieren
  • 140 g suiker
  • 50 g meel + 50 g maïszetmeel
  • Mandarijnencompote:
  • 300 g mandarijnen (3 grote exemplaren)
  • 4 eetlepels suiker
  • Geraspte schil voor de versiering:
  • de geraspte schil van 2 vruchten
  • Mousse:
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 90 g suiker
  • sap van 2 mandarijnen
  • 2 theelepels Grand Marnier

Tiramisu met mandarijn

 

Bereiding

Biscuittaart (niet alles wordt gebruikt) :

- Klop de eiwitten stijf en voeg aan het eind een lepel van de 140 g suiker toe.
- Doe een eierdooier bij een beetje suiker en klop dit tot een wit schuim. Doe hetzelfde met de 3 overige eierdooiers.
- Voeg voorzichtig 1/3 van het eiwit en 1/3 van het mengsel van bloem/zetmeel toe aan de eierdooiers. Doe hetzelfde met de overige 2/3.
- Schenk op een met bakpapier beklede bakplaat (33 x 25 cm) (zodat de taart niet te dik wordt).
- 30 min bakken op 150 °C De taart mag niet kleuren.

Compote:

- Schil 3 mandarijnen, verwijder ook het wit.
- Doe de geheel ontvelde partjes in een pan samen met de suiker.
- Laat ongeveer twintig minuten zachtjes koken; hij mag niet te vloeibaar meer zijn.


Rasp:

- Kook de rasp 3 min in een pan en giet ze af.

Tiramisu:

- Klop de eierdooiers met de suiker enkele minuten.
- Voeg de mascarpone toe en blijf kloppen.
- Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig toe aan de mascarpone.

Opmaken:

- Meng in een diep bord het mandarijnsap met de likeur.
- Snijd de biscuittaart bij op de maten van de vorm.
- Doop de biscuittaart in het sap en leg hem in de vorm.
- Leg de mandarijnencompote op de biscuittaart.
- Bedek met mascarponemousse.
- Versier met rasp.
Zet enkele uren koud weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?