U bent hier : Recept > Tiramisu met lychees

Tiramisu met lychees

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 pak roze lange vingers (ik heb er 36 gebruikt)
    500 g Galbani mascarpone
    2 eetl. dikke crème fraîche
    100 g kristalsuiker
    2 eieren
    2 blikken lychees op siroop
    2 eetl. suiker
    1 eetl. rozenwater
    3 eetl. lycheelikeur
    een paar ongezouten pistachenootjes

Tiramisu met lychees

 

Bereiding

Laat de lychees uitlekken, bewaar de siroop en snijd ze doormidden.

Meng in een kom de mascarpone, de room en de suiker. Voeg de eierdooiers toe.

Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel van mascarpone en room. Zet weg.

Maak in een slakom de lycheesiroop met het sap, de likeur en het rozenwater.

Doop de koekjes in de siroop, leg ze op de bodem van een schaal, bedek met crème en herhaal de handeling. Eindig met een laag crème. Laat ten minste 24 uur rusten.

Versier vlak voor het opdienen met stukjes pistachenoot.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?