Tiramisu met luchtige citroen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 20 cl zeer koude vloeibare crème fraîche
  • 1 eetl. suiker
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 4 citroenkoekjes
  • 7 eetl. vanillesaus
  • 1 citroen
  • het wit van 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
 

Bereiding

Klop de room met de mixer. Voeg de suiker toe als hij lobbig wordt en blijf kloppen. Werk deze slagroom door de mascarpone.
Verkruimel de citroenkoekjes. Bedek de bodem van 4 glazen ermee.
Bedek de koekkruimels met behulp van een kleine lepel met een laag mascarponecrème en een dunner laagje vanillesaus waar het citroensap door geklopt is. Schep er nog een laag mascarponecrème op. Zet het geheel ten minste 2 uur in de koelkast...

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?