Tiramisu met litchees en frambozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    roze lange vingers
    rozenwater (facultatief)
    250 g frambozen (diepvries als het geen frambozenseizoen is)
    250g lychees
    4 eieren
    150 g suiker

Tiramisu met litchees en frambozen

 

Bereiding

Leg de roze koekjes op de bodem van de verrines en besprenkel ze met rozenwater.
Leg de frambozen erop en prak ze een beetje. (afhankelijk van de grootte van de verrines ongeveer 5 per glas).
Maak de mascarponecrème door met een garde 4 eierdooiers met 120 g suiker te mengen tot een wit schuim en er daarna de mascarpone door te werken.
Klop 4 eiwitten stijf met een snufje zout en voeg er 30 g suiker aan toe.
Meng de mascarponecrème en de eiwitten voorzichtig met een pannenlikker.
Bedek de frambozen met de helft van de crème en voeg dan de lychees toe.
Bedek de lychees met de rest van de crème.
Leg er ter versiering een framboos met poeder van de roze koekjes op.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?